Η εταιρεία Four Sectors είναι η λογική συνέχεια της πορείας μου στον χώρο του ξύλου. Από πολύ νέος (1992) εργαζόμουν τα καλοκαίρια και τις αργίες ως βοηθός σε εργοστάσιο κατασκευής πορτών στα Καμίνια. Το 1995 το εργοστάσιο εξοπλίστηκε με ηλεκτρονική φρέζα (SCM) και εκπαιδεύτηκα μαζί με άλλον ένα συνάδελφό μου ως χειριστής (στην φωτογραφία δεξιά φαίνεται αυτή η μηχανή).
Η νέα αυτή τεχνολογία τράβηξε το ενδιαφέρον μου και ξεκίνησα μόνος μου να διαβάζω τα εγχειρίδια χρήσης της μηχανής καθώς επίσης και τα εγχειρίδια προγραμματισμού. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έμαθα να προγραμματίζω την μηχανή με G-Codes και να φτιάχνω πολύ ευέλικτα παραμετρικά προγράμματα. Αλλά δεν σταμάτησα εκεί. Σύντομα σχεδίασα και προγραμμάτισα το πρώτο “πρόγραμμα διαχείρισης παραγγελιών” για την μηχανή αυτή και αντικατέστησα το δύσχρηστο λειτουργικό της. Η παραγωγή αυξήθηκε και τα λάθη μειώθηκαν σημαντικά, απλά χρησιμοποιώντας το “λειτουργικό” μου.

Το ενδιαφέρον μου για τον προγραμματισμό και τα ηλεκτρονικά όμως ήταν φανερό από πολύ μικρότερη ηλικία. 7 χρονών έφτιαξα την πρώτο μου “πατέντα”, έναν ανιχνευτή καρφιτσών (την κατασκευή αυτή την παρουσιάζω στο website μου για ηλεκτρονικές κατασκευές pcbheaven.com). Αμέσως με γράψανε σε σχολή ηλεκτρονικών. Σε ηλικία 10 ετών είχα την πρώτη μου επαφή με προγραμματισμό, όταν ο πατέρας μου μου πήρε δώρο ένα Tandy-PSC6. Έμαθα να προγραμματίζω σε BASIC και τον επόμενο χρόνο απέκτησα τον πρώτο μου υπολογιστή, έναν Hyundai PC Super 16-TE. Έκτοτε έμαθα πολλές γλώσσες προγραμματισμού (συμπεριλαμβανομένης και της γλώσσας προγραμματισμού των CNC), καθώς επίσης και πολλά σχεδιαστικά προγράμματα.

Σπούδασα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στα ΤΕΙ Χαλκίδας. Εργάστηκα ως μηχανικός σε ναυτιλιακή εταιρεία για σχεδόν 2 χρόνια αφού απολύθηκα από φαντάρος. Από τα μέσα το 2004 μέχρι το 2013 εργαζόμουν ως τεχνικός σε CNC για λογαριασμό εταιρείας που εμπορευόταν μηχανήματα κατεργασίας ξύλου. Από το 2013 και έπειτα εργαζόμουν ως ανεξάρτητος τεχνικός.

Την εταιρεία Four Sectors την ίδρυσα το 2018 για να διευρύνω τις δραστηριότητές μου στον χώρο των ξυλουργικών μηχανημάτων και όχι μόνο.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας
Λαζαρίδης Γιώργος